A filmszínész is corgonnal hegeszt

Úgy gondolom, hogy a legfelkapottabb celebek is szoktak olyan dolgokat csinálni, mint egy teljesen átlagos ember egy átlagos hétvégén. Többek között arra gondolok, hogy egy híres ember is kigazolja a kertjét, kifest egy szobát, vagy a műhelyben barkácsol valamit a gyerekekkel, csupán azért, mert szereti. Az egyik kollégám számolt be pont egy ilyen történetről, akinek az egyik szomszédja egy filmszínész, aki pont a múlt héten hegesztett egy kovácsoltvas díszkorlátot a saját teraszára. Nagyon ügyes ember, mondta a kollégám, de a munka közben elakadt, úgyhogy átment hozzá, hogy segítséget kérjen. Az történt, hogy a hegesztés közben kifogyott a védőgáz a palackból, így megakadt a munkában, és így hétvégén nem tudta, hogy honnan szerezhetne, vagy, hogy kik cserélnek gyorsan, és megbízhatóan, akár házhozszállítással is. Szerencséjére a kollégám ismert egy ilyen céget, mert ő rendszeresen rendel tőlük PB gázpalackot, és látta, hogy a honlapjukon van corgon palack is.  Abban nem voltak biztosak, hogy hétvégén is kiviszik, de meglepetésükre vállalnak szállítást akkor is, sőt igazából a vevőhöz igazodnak az időponttal kapcsolatban, csak megbeszélés kérdése az egész.

corgon palack

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abban nem voltam elég tájékozott, hogy mi is valójában a corgon, úgyhogy meg is kérdeztem a kollégámat, hogy ezt mire használják. Elmondta, hogy ez igazából egy színtelen, szagtalan védőgáz, amit hegesztéshez használnak. Előnye, hogy télen, a hidegben sem válnak szét az elemei, mivel egyébként ez egy gázkeverék. Fontos róla tudni még, hogy nem mérgező, ami nem elhanyagolható, főleg, ha otthon használjuk a családi ház környékén. Mivel a férjem is szokott hasonlókat csinálni, őt is megkérdeztem, hogy honnan szokta beszerezni a szükséges gázt, mire elárulta, hogy van egy telephely a város szélén, ahol mindig sokan vannak, és nagyon utálja: káosz van, és sokan is vannak mindig. Ekkor jöttem én az új információval, hogy van egy honlap, ahonnan lehet rendelni ilyet, sőt egy csomó más gázpalackot is, úgyhogy megmutattam neki. Elképesztően örült neki, és rögtön neki is állt, hogy végignézze a kínálatot. Mivel a férjem egy precíz ember, órákat is képes eltölteni egy-egy vásárlás előtt, mert az az elve, hogy nem költ fölöslegesen semmire, csakis olyanra, amire tényleg szüksége van. Corgon palackra pedig pont szüksége volt, mert a szülei házának erkélyére készített egy kovácsoltvas állványt, amire az anyósom felfuttathatja a rózsákat. A héten nem sokat dolgozott a művön, mert mint kiderült kifogyott a gáz a palackból, és még se ideje, se kedve nem volt átkocsikázni a város túloldalára. Ezért is örült nagyon a házhozszállítási opciónak, mert rengeteg időt spórol vele, addig is tud mást csinálni, vagy nekem segíteni a házimunkában, úgyhogy mondhatjuk azt is, hogy ez nekem is előnyös.
A palackokat még aznap kihozták, amiből egyből rendelt kettőt is, mert tudta, hogy úgysem lesz elég, ha pedig ilyen könnyen hozzá lehet ehhez jutni, akkor lehet, hogy otthonra is készít nekem egy rácsozatot, amire a loncokat futtathatom.

A rendelés egyszerűsége, és a gördülékeny szállítás elnyerte a férjem bizalmát, és azóta másoknak is ajánlja, ahogy a kollégám színész szomszédja is, aki azóta is hálás a szuper tippért, és neki köszönhetően sikerült befejezni a korlátot.