Fémpolcoknak köszönhetően léptem feljebb a ranglétrán a médiaügynökségnél, ahol dolgozom

Mivel is foglalkozik manapság egy médiaügynökség? Ez egy igen összetett és bonyolult dolog, de leegyszerűsítve, mi hírességeket, celebeket és különféle cégeket képviselünk, nekik csinálunk reklámot és készítünk kampányokat, és a többi. Jelenleg menedzseri pozícióban vagyok, de ez nem mindig volt így. Egy éve gyakornokként kezdtem, utána pedig egy egyszerű back office asszisztensi állást kaptam. Ez a pozíció is elég kacifántos volt, sok mindent kellett csinálnom. A beszerzésektől kezdve, a szerződéskötések intézésén át a megbízóinkkal való kapcsolattartásig szinte bármire megkérhettek engem. Sok mindenbe beleláttam ebből a munkából, különféle pozíciókból tanulhattam meg ezt-azt. Úgy érzem, sokat tett hozzá a karrieremhez ez az asszisztensi állás, de az utolsó beszerzés, amivel megbíztak, az segített nekem feljebb lépni.

Hogy mi volt ez a beszerzés? Ezt a poént már a címben is lelőttem, szóval nem nehéz kitalálni. Fémpolcokat kellett beszereznem az iroda dokumentumraktárába. Ez így első olvasásra nem tűnik nehéznek, de egyébként nem az. Sok utánajárást igényel a dolog, alapos kutatás, felelős döntés szükséges hozzá. Próbáltam hozni a szintemet és rendesen utánanéztem, hol szerezhető be a legjobb, legminőségibb fémpolc. Az utam végül a RackingLog-hoz vezetett. Utána is olvastam az interneten ennek a cégnek, próbáltam keresni vásárlói véleményeket és találtam is. Meglepő módon csupa jó tapasztalatokat olvashattam. Ez már azt sugallta, hogy megtaláltam a megfelelő partnert. De én még biztosabbra akartam menni, szóval felhívtam az egyik ismerősömet, aki emlékeztem, hogy régebben, mikor polcokat kellett beszereznie az üzletébe, a RackingLog nevét emlegette. Gábor, akit felhívtam, megnyugtatott, hogy ő meg volt elégedve a munkájukkal, szóval bátran keressem fel én is őket, nem fogok csalódni. Tehát így is tettem és ellátogattam a cég honlapjára.

A weblapról rögtön lerítt a számomra, hogy nem kispályásokkal van dolgom. Szép, átlátható az oldal, az ember könnyen megtalálja, amire szüksége van. Én sem kerestem sokáig, egyhamar rábukkantam a fémpolcokra, amiket kerestem. Rögtön megtetszett, hogy csavarmentes kivitelben kaphatóak, így az embernek egyszerűen megy az össze-és szétszerelés. Ahogy olvastam, minőségi acélből készülnek a polcok, valamint TÜV és ISO minősítéssel rendelkeznek, ami garantálja a hosszantartó használhatóságot és terhelhetőséget. Nem sokat teketóriáztam, már pötyögtem is be a telefonszámukat a céges mobilomra. Alig csörgött ki egyet-kettőt, máris felvette valaki a vonal végén. A RackingLog munkatársának felvázoltam az elképzeléseinket, aki türelmesen végighallgatott és felvette az igényeinket. Szerettem volna, ha előzetesen kijönnek és megnézik a raktárunkat és most ott lévő polcokat, hogy ők is lássák, mire gondoltunk. Szerencsére létezik ilyen szolgáltatás náluk, szóval lefixáltunk egy időpontot, amikor kijönnek és megnézik a terepet. Aznap, mikor kijöttek a RackingLog emberei, én fogadtam és vezettem őket a dokumentumraktárba. Egy gyors felmérés után ők is felírták, amit kellett és elkérték a céges e-mail címem, amire majd megküldik az ajánlatot. Olyan gyorsan történt minden, hogy még pislogni sem volt időm. Hihetetlen, milyen gyors az ügyintézés ennél a cégnél!

fémpolc

Azt hittem, alább hagy majd ez a gyorsaság és az ajánlatra hosszú heteket kell várni, de nem így volt. Igen hamar megkaptam és már küldtem is tovább a felettesemnek, Katának. Kata 10 perc múlva már jött is az irodánkba és el volt ájulva az ajánlattól. Azt mondta, sokkal kevesebbe kerülnek a polcok, mint amire számított. Jól esett a burkolt dicséret és örültem, hogy még egy feladatot sikeresen oldottam meg a munkahelyemen. Így történt, hogy pár hét leforgása alatt sikerült az új fémpolc beszerzést elintéznem az ügynökségünknél. Nem gondoltam volna, hogy a RackingLog-nál mint a villámcsapás, működnek a dolgok. Az ajánlatban szerepelt a dátum, hogy várhatóan mikor szállítják ki hozzánk az új polcokat, de a konkrét szállítási időpont előtt felhívtak engem is, hogy biztos, ami biztos, legyen valaki, aki tudja, mit hoznak és hova kell vinni.

Izgatottan vártam a polcok érkezését, miután lezajlott a telefonbeszélgetés. Belekezdtem egy másik feladatomba is, hogy addig se unatkozzak. Épp benne voltam a munkában, mikor a portásunk felszólt, hogy megjöttek a szállítók hozzám. Már rohantam is le a lépcsőn és beinvitáltam az irodánkba az úriembereket. Hátravezettem őket a raktárba és fél óra alatt felpakolták az összes polcelemet. Mikor megkérdezték, hogy igénylünk-e összeszerelést is, először nemet mondtam, mert azt hittem, hogy rá kell fizetni, de mint kiderült, az benne van az árban. Így már természetesen elfogadtuk a szolgáltatatást és egyedül is hagytam őket, amig összetákolták a polcokat. Mire befejeztem a már megkezdett feladatom, végeztek is a munkával. Mikor beléptem a raktárba, ott álltak az vadonatúj, összeszerelt acélpolcok, amik csak arra vártak, hogy a régi, rozogra tákolmányokról átpakoljunk rájuk. Meg voltak elégedve a munkával és Kata is. Ő kérte el a számlát a szakemberektől, akik megírták neki és figyelembe vették azt a kérésünket is, hogy 30 napos átutalással szeretnénk majd fizetni. Miután elmentek a RackingLog munkatársai, Katával csak álltunk a raktárban és mosolyogtunk. Aztán ő tapsolt és egyet és mondta, hogy folytassuk a munkát. Miután lejárt a munkaidő, én és még pár kollégám bent maradtunk túlórázni és ezalatt az idő alatt minden dokumentumot átpakoltunk az új polcokra. Mikor végeztünk, kicsit el is fáradtunk, de gyorsan lefotóztam a teljes végeredményt és elküldtem a közös munkahelyi chat-be, hogy mindenki lássa, milyen kiváló munkát végzett a RackingLog és mi is.

Másnap reggel, mikor beértem a munkahelyre, egy cetli várt engem a képernyőmön. “Kérlek gyere az irodámba.” – Kata. Először megijedtem, hogy valamit elrontottam esetleg a polcrendelésnél, de mikor bekopogtam hozzá, ő széles mosollyal fogadott. Leültetett a kanapéra és kijelentette, hogy nagyon szépen dolgoztam az elmúlt hónapokban, látta rajtam, hogy mindent beleadtam és a legutolsó nagyobb projektem, a fémpolcok beszerzését is lelkiismeretesen végigvittem. Amit ezután mondott, még mindig visszacseng a fülemben: “Ezért előléptetlek téged menedzserré.” El sem hittem, hogy ezt mondta, először csak bámultam magam és nem fogtam fel, ami történik. Aztán mikor kezet ráztunk és kimentem a folyosóra, akkor esett le, hogy engem most előléptettek és ezt legfőképp a RackingLog-os beszerzésemnek köszönhetem. Ha nincs ez a kiváló cég, akkor talán még hónapokig asszisztensi pozícióban maradtam volna. Ezek után nem is kérdés, hogy bármikor, amikor polcokra van szükségünk, vagy akár nekem, a lakásomba, nem létezik számomra más cég, csakis a RackingLog. Bátran rendeljen tőle bárki, mert csalódni biztosan nem fog és ki tudja, talán másnak is ennyin múlik az előléptetése, egy egyszerűnek tűnő polcbeszerzésen.