Ha van egy sport babakocsid, babával együtt is sportolhatsz

A minap olvastam egy bulvármagazinban, hogy az amerikai celebek körében, akiknek kisgyerekük van, nagyon népszerű, hogy a babával együtt mennek kocogni és ezt egy sport babakocsi segítségével teszik meg. A sztároknak már csak a munkájukból kifolyólag is muszáj vigyázniuk az alakjukra és fittnek maradni. Így valahogy kénytelenek kivitelezni baba mellett is, hogy sportolni tudjanak.

Mióta megszületett a kislányom, elhanyagoltam a sportot, pedig mindig nagy sportember voltam. Gyerekkorom óta úsztam, bicikliztem, jógáztam. Érzem is a rendszeres mozgás hiányát. A folytonos babaemelgetés és babakocsi-tolás mellett elkélne valami mozgásforma, ami kellemesen megmozgat és megizzaszt.

A cikk a sport babakocsival kocogó celebekről megihletett: be kell szereznem egy sport babakocsit. A mostanit elég nehéz kormányozni, futni biztos, hogy nem tudnék vele. Amíg a kislányom aludt, rákerestem a neten sport babakocsikra és a https://babakocsik.hu/collections/sport-babakocsik oldalon meg is találtam, amit kerestem.

Megismertem a modern sport babakocsikat

A https://babakocsik.hu/collections/sport-babakocsik linken két nagyon szép, dekoratív és láthatóan minőségi sport babakocsit fedeztem fel. Ezen az oldalon, a babakocsik.hu-n egyébként megszámlálhatatlan babakocsit lehet megtekinteni és megvásárolni. A lap tetején menüpontokra kattintva nézhetjük meg a kocsikat különböző kategóriákba sorolva.

Hamar meg is találtam a számomra szükséges sport babakocsikat, amik első látásra nagyon megtetszettek. Egy szép babakék Coletto Joggy sport babakocsi és egy Mutsy Nexo sport babakocsi fogadott. A Coletto színe annyira megfogott, hogy nem is tudtam neki ellenállni. Rögtön rákattintottam a képre, hogy tájékozódjak a kis jármű paramétereiről.

Ekkor láttam meg, hogy kapható pink színben is. Lányom van ugyan, de még születhet fiam is, és egy lányt inkább ültetek kék babakocsiba, mint fiút rózsaszínbe. Különben is, ez az élénk kék simán mondható uniszexnek, úgyhogy a színekről alkotott sztereotípia nem zavart a választásban.

Ezt a Coletto Joggy sport babakocsit 6 hónapos kortól akár a gyerek 5 éves koráig is lehet használni. A stabil, de könnyű alumíniumváz nagyon strapabíró és könnyen összecsukható. A kerekek felfújhatóak, az elsők bolygósíthatóak és fixálhatóak is, úgyhogy nagyon könnyen lehet manőverezni, ami futásnál kifejezett előny, viszont le is lehet fékezni a babakocsit, ha megállunk.

A kényelmes tolókar is állítható magasságú, úgyhogy úgy állítom be, ahogy épp kényelmes. Az sem baj, ha a baba még nem tud magabiztosan ülni, mivel a babakocsi háttámlája és a lábtartó fekvő pozícióig is dönthető. Az ötpontos biztonsági övrendszernek és az állítható pántnak köszönhetően nem kell félnem, hogy a kislányom futás közben kicsúszik a babakocsiból vagy hogy szorítja az öv és kényelmetlen neki.

Nem sokat hezitáltam, hogy megrendeljem-e ezt a babakocsit. Nagyon megfogott a rengeteg előnyös tulajdonsága, funkciója. A férjemnek is nagyon tetszett, amikor megmutattam a https://babakocsik.hu/collections/sport-babakocsik-t, úgyhogy meg is rendeltük. Telefonon egyeztettünk a céggel a készlettel és a kiszállítás időpontjával kapcsolatban. Nagyon hamar, pár napon belül ki is szállították házhoz a terméket.

Rögtön felavattuk az új szerzeményt

Már aznap ki is próbáltuk, a kisbabát beleültettük és nagyon élvezte. Gondoltam, akkor másnap már fel is avatom, kipróbálom azt, amiért tulajdonképpen megvettük. Tehát másnap délelőtt felszerelkeztünk és elmentünk kettesben a parkba futni a kislányommal. Pontosabban én futni, ő pedig kényelmesen utazni az újdonsült sport babakocsijában. A szellőző nyíláson keresztül mindig tudtam kukucskálni, hogy minden rendben van-e a babával. Semmi gond nem volt, nagyon élvezte ezt az új szituációt.

A parkban a kiépített futópályán nagyon könnyen tudtam vezetni a babakocsit, tényleg könnyen manőverezhetőek a kerekek, a váz pedig nagyon könnyű. Páran megmosolyogtak a parkban, Magyarországon még nem igazán elterjedt a babával való futás. A futást követően beugrottunk a boltba megvenni a hozzávalókat az ebédhez. Nem volt gond az sem, hogy haza kellett cipelni az árukat, mivel a babakocsi alján van egy hatalmas bevásárlókosár. Úgyhogy ebbe kényelmesen belepakoltuk a cuccokat és egy-kettőre otthon voltunk.

Mindhármunk nagyon elégedett az új sport babakocsival. Minden funkciója tökéletesen működik. A kislányomnak a kocsi minden részét igény szerint be tudtuk állítani. Nagyon örülök, hogy nem kellett végleg lemondanom a kocogásról, amíg a kislányom nagyobb nem lesz. Így mindketten aktívan ki tudunk kapcsolódni a szabadban.