A legszuperebb az ő angol nyelvtanfolyamuk

vintage-ice-cream-parlor-635256_1280Nem rajongtam soha a hírességekéért, és nem is akartam őket követni. Sok esetben viszont azt tapasztalom, hogy mennyire befolyásolja a fiatalokat, és a viselkedésüket.

Mi is voltunk fiatalok

Hát nem tudom, de amikor mi fiatalok voltunk, nem volt ilyen. Persze nekünk is voltak olyanok, akikre felnéztünk, vagy éppen rajongtunk értük, de az hogy átvegyük a viselkedésüket, olyan nem.

A mai celeb shok pedig csak teszik a fiatalok alá a lovat. Amikor teljesen nyugodtan, üvöltöznek az utcán vagy éppen nyalják falják egymást, vagy ami még nagyon ki szokta verni nálam a biztosítékot, az a zenehallgatás. Nem érdekelne, ha a fülében lévő fülhallgató segítségével tenné ezt, na de az, amikor megy az utcán, vagy ül egy buszon, vagy várakozik valahol, és hangosan szól a zene, az már nem tetszik.

A kultúra

Egyre nehezebb a fiatalokat kordában tartani, és megnevelni. Persze nem egy idegennek kell ezt, de ha rászól az ember, még majdhogynem ő van megsértődve, hogy miért mer neki bárki is szólni? Nagyon durva.

Sok helyen nem tudják kezelni ezt a problémát. Mér a buszon is hiába szólsz rá egy fiatalra, hogy adja át a helyét, meg se hallja. A mi időnkben, jó nyakon vágtak volna minket a buszon, otthon meg a másikat kaptuk volna apánktól, ha nem vagyunk udvariasak, vagy adott esetben szemtelenek vagyunk.

A tanulás

Amikor beiratkoztam az esti gimibe, tartottam is tőle, hogy mi lesz majd, ezekkel a fiatalokkal, hogyan lehet majd őket kezelni. Az első évnek az első negyed évében, vagy 40 voltunk. Aztán fél évre, és év végére kihullott a fele, és csak az maradt, aki tanulni akart, és nem zajongani. Így nem volt nehéz a tanulás, és meg lehetett érteni a dolgokat. Azóta sikeresen leérettségiztem már, sőt most ebbe a budapesti nyelviskolába járok, az ő angol nyelvtanfolyamukat sokan javasolták. A tervem az, hogy ha sikerül, akkor egy emelt szintű angol nyelvi érettségit szeretnék tenni, és tovább tanulni.

A lehetőségek

Gyerek koromban nem volt lehetőségem a tanulásra, és nagyon kedvem sem. Matekból mindig is jó voltam, most azt tervezem, hogy elvégzek egy könyvel tanfolyamot, vagy egy tb szakértőit. Ezzel megint új lehetőségeim nyílnának a munka keresés terén, és ezekkel már nagyobb cégekhez is el tudnék jutni.

Az is eszembe jutott, hogy esetleg főiskolára menjek, de megmondom őszintén, azt már elég nagy falatnak tartanám, és abban sem vagyok biztos, hogy lenne annyi energiám, hogy még azzal is foglalkozzak minden mellett.

Az én véleményem szerint, nem muszáj, hogy mindenkinek diplomája legyen. Attól, ha valakinek nincsen, még nem lesz rosszabb, mint a másik. A megélhetés, illetve a munka is olyan, ha azt csináljuk, amit szeretünk, akkor nem számít.

Az egyik ismerősöm a legjobb példa erre. Ő világ életében fodrász szeretett volna lenni. Soha nem vágyott másra. Neki nincs diplomája, de soha nem is vágyott rá. Ezért is gondolom azt én is, hogy nem kell minden embernek diplomásnak lennie ahhoz, hogy boldog legyen. A megfelelő szakmát kell megtalálni, az az út a boldogsághoz. hiszen, dolgozzunk bármit is, ha nekünk az a legjobb, akkor más nem számít.