A motorolajok celebje a Castrol!

Azt vettem észre, hogy az emberek szeretik követni a kedvenceiket, sokszor akár még utánozni is őket. Ha például a kedvenc színésznőd szőke, te viszont nem vagy az, akkor feltehetően már elgondolkoztál azon, hogy időpontot kérj a fodrászodhoz egy festésre. Ez csak egy példa volt, de sokat fel tudnék még hozni.

Valószínűleg ezért van az, hogy sok cég szeret felkérni akár itthon, akár külföldön, különböző celebritásokat, hogy legyenek a cég reklámarcai egy-egy termék esetében. Valószínűleg a dörzsölt marketingesek ilyenkor úgy gondolják, hogy az adott híresség jobban ösztönöz téged a termék megvásárlásában, mint egy ismeretlen reklámszínész.

Mindenki nézzen mélyen magába: Tettem, vagy vettem már meg valamit csak azért, mert tudtam, hogy egy celeb is használja, vagy éppen reklámozza? Feltehetően erre a kérdésre sokan igennel válaszoltak. Mint ahogyan én is. Vegyük például a sminktermékeket. Mielőtt megvennék egy új szempillaspirált, rúzst, alapozót, vagy akármi mást, akkor előtte alaposan utánanézek a terméknek. Mik az összetevői, milyen az ár-érték aránya, átlagosan mennyire vannak vele megelégedve az emberek. Eddig sima ügy. Viszont volt már olyan, hogy a döntésemet híres, vagy inkább csak híresebb személyiségek is befolyásolták.

Aki otthon van a sminkelésben, tud angolul, és szeret tanulni, az valószínűleg már nézett youtube-on olyan videókat, ahol profi sminkesek, vagy éppen híres „youtuberek” mutatják meg, hogy mi fán terem az adott technika. Természetesen ezek a hölgyek és urak nem örvendenek akkora népszerűségnek, mint mondjuk a hollywoodi celebek, de azért a maguk területén elég ismertnek számítanak. Néhányuknak több millió kedvelője és rajongója van.

Nekem is vannak köztük személyes kedvenceim, akiknek szeretem a stílusát, az őszinteségét és a videóit, ezért ha valamelyik kedvencem azt mondja egy termékre, hogy jó, akkor én is hajlamos vagyok megvenni azt. Ha pedig valamiről azt vallják, hogy egyáltalán nem működik és kész pénzkidobás az egész, akkor eszem ágában sincs beletenni a kosaramba. Pedig valljuk be őszintén, amit mondanak, az csupán egy ember véleménye. Attól még, mert valami XY szerint csodás, az lehet, hogy nekem pont nem fog működni, és mindez fordítva is igaz. Ha valami az ő bőrükön nem áll jól, az enyémen jó lehet, de nagy valószínűséggel sosem fogom megtudni, mert esélyt sem adok neki.

Lehet velem van a baj, de alapvetően szeretek az élet minden területén a jól bevált, minőségi dolgokra törekedni. Nem vagyok az a kísérletezgető típus, aki bárminek ad egy esélyt, hátha beválik alapon. Nem bizony. Én inkább az alapos utánajárás, körültekintés és mérlegelés híve vagyok. Nagy általánosságban pedig úgy gondolom, hogy ami több száz, ezer, vagy éppen millió embernek bejön, az valószínűleg nekem is meg fog felelni. Ezt az elvet nem csak olyan dolgokban szoktam követni, amikhez értek, hanem olyanoknál is, amikhez nem.

Vegyük például a motorolajokat. Ez egy olyan téma, amihez egyáltalán nem konyítok. Még azt is sokáig tartott megértenem, hogy egyáltalán mi szükség van különböző olajokra az autóban, de jelentem azt már tudom! Ha esetleg valakit érdekel, akkor talán egy másik bejegyzésemben ki is fejtem egyszer, de most nem erről szeretnék írni. Hanem arról, hogy én, mint laikus, mi alapján választottam meg, hogy milyen márkájú motorolajat vegyek a szeretett kis autómhoz.

Azt hiszem azt mondanom sem kell, hogy csak is prémium minőségű olajat tereveztem vásárolni. Miután megértettem, hogy ez az autónak egy nagyon fontos komponense (miközben, mint kiderült, az illatosító fajtája és az üléshuzat színe nem feltétlenül az), így úgy gondoltam, hogy akkor erre érdemes költeni, érdemes belőle a legjobbat választani. Akárhol olvastam utána a témának, legyen szó fórumokról, vagy bármilyen más cikkről, a Castrol olajokat az egekig dicsérték. Így aztán úgy gondoltam, hogy mivel nagy múltú cégről van szó, ráadásul az emberek jó véleménnyel vannak róla, valószínűleg nekem is, és az autómnak is jó lesz. Igazam lett.

Már lassan hat éve megvan a kocsim, azóta csak Castrol olaj került bele. A szerelőnek is mindig felhívtam rá a figyelmét, hogy mindenképpen azt használjon, mert én abban bízok. Lekopogom, de soha, semmi baj nem volt ilyen téren az autóval, a kellő időközönként lecseréltetem az olajat, a motor pedig hálás a minőségért, amit a Castroltól megkap.

Ha hozzám hasonlóan te is laikusnak számítasz motorolaj témakörben és nem tudod, hogy melyik márka mellett tedd le a voksod, akkor hallgass rám: Válaszd a Castrolt, mert az a motorolajok celebje!